Η διοργανώτρια αρχή πρόσθεσε ότι ματαίωσε τους γύρους του World Sevens Series σε Σίδνεϊ και Χάμιλτον που ήταν προγραμματισμένοι για τον Ιανουάριο εξαιτίας της συνεχιζόμενης και δυναμικής φύσης παγκοσμίως του κορονοϊού. Οι διοργανωτές ελπίζουν τώρα να αρχίσουν τη διοργάνωση στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη τον Απρίλιο. Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα να αποτελεί σημαντική προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ομοσπονδία τόνισε ότι θα κάνει μία αρχική επένδυση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις χώρες που έχουν πάρει την πρόκριση.
Η World Rugby αναγκάστηκε να ματαιώσει τις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2019-2020 εξαιτίας του κορονοϊού και να αναδείξει τη Νέα Ζηλανδία νικήτρια σε άνδρες και γυναίκες. Οι αναμετρήσεις σε Ντουμπάι και Κέιπ Τάουν για την σεζόν 2020-2021 που είχαν οριστεί για Νοέμβριο και Δεκέμβριο επίσης ματαιώθηκαν τον περασμένο μήνα.
Ο υπηρεσιακός CEO της ομοσπονδίας ράγκμπι της Αυστραλίας, Ρομπ Κλαρκ, χαρακτήρισε εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι το Σίδνεϊ δεν θα δει δράση και πρόσθεσε ότι ανυπομονεί για την επιστροφή της διοργάνωσης στην πόλη το 2022. Η ομοσπονδία είπε επίσης ότι θα καταθέσει αίτηση για το ποσό των 200.000 δολαρίων από την παγκόσμια αρχή, 100.000 για την ομάδα ανδρών και άλλα τόσα για την ομάδα γυναικών, καθώς έχουν πάρει το ολυμπιακό εισιτήριο για το Τόκιο.